Tuesday, November 29, 2011

RAPUH.....Kebelakangan ni, aku rasa hatiku rapuh sangat, mudah sangat tersentuh, kecewa, sakit hati, stress semuanya bercampur aduk..semua perkara yang aku buat tak berhasil,,bak kata orang aku buat kerja yang sia-sia, tidak membuahkan hasil langsung..


Kenapa aku harus menjadi selemah ini, tidak berani menghadapi segala kemungkinan yang datang..aku tidak ikhlas mengharunginya, ya Allah, ringankanlah bebanku ini..aku tidak terdaya untuk menempuhinya..aku tidak yakin dengan diriku sendiri..

Di waktu aku cuba untuk melupakan semuanya, kenapa perkara lain pula yang melanda, seorang shabab hadir membawa sekelumit keceriaan dalam hatiku..namun kehadirannya sebentar cuma...seperti bermain "tarik tali"...membawaku terhadap persoalan yang tidak ada titik noktahnya..setelah memberi harapan kepadaku, akhirnya dia diam seribu bahasa..emmm kenapa harus seperti ini akhirnya..


Dugaanku semakin hari semakin bertambah..namun aku tahu,, Allah tidak akan menguji dengan memberi cabaran dan dugaan ini seandainya aku tidak mampu untuk mengharunginya...aku redha ya Allah dengan ketentuanMu, Engkau Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk setiap hambaMu.. aku terima seadanya...

No comments:

Post a Comment